Spinatvafler

Sunde og nemme – til frokost og aftensmad

UDSTYR

Vaffeljern og blender

TID

30 min.

ANTAL

4 pers.

Ingredienser til 8 stk. :

  • 125  g grahamsmel (eller anden groft mel)
  • 75 g hvedemel 
  • 1 tsk. groft salt
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • friskkværnet sort peber
  • 125 g spinat, friskt eller frossent

* Man kan vælge at komme lidt yndlingskrydderier i dejen for at give vaflerne ekstra smag. F.eks spidskommen, karry, za’atar eller hvad der nu passer til tilbehøret.

vafler med spinat

Sådan gør du :

—————————————

1. Bland melet, bagepulver, salt og peber godt sammen i en skål

2. Frisk spinat = skyl grundigt og tør den godt
Frossent spinat = optø den 1 time før brug og hæld vandet fra

3. Kom spinat, melblandingen og resten af ingredienserne i en blender og kør det til en jævn lind dej. Lad gerne dejen hvile en lille halv time før brug, så melet kan absorbere væsken.

4. Varm vaffeljernet godt op, fordel lidt olie eller smør på pladerne og hæld derefter ca. 1,5 -2 dl vaffeldej på (afhængigt af dit vaffeljern) – sørg for det går ud til kanterne og luk det.

5. Bag vaflerne i ca. 3-4 min. (afhænger af hvilket vaffeljern du har) Hold øje og tag dem af når de har fået en pæn gylden farve og er blevet gennembagte.

TIPS ! hold dem lune i ovnen til alle vafler er bagte. Hvis ikke de skal bruges med det samme kan de fryses

 

Top dem f.eks med:

—————————————

Blandet salat, syltede rødløg & kylling – giv det lidt pesto på toppen eller en god karrydressing

Avokado, kimchii & laks pyntet med grønne urter

Spidskålssalat m.tang, sesam & rejer – her er en lækker goma dressing perfekt på toppen

Hummus & høvlede gulerødder m. urter og chili og måske lidt gedefeta – mums

Er det en travl dag, så gør det nemt og køb en blandet salat, så er det lige til at putte på sammen med det man har lyst til. De er også gode at tage med som madpakke – man skal dog undgå for vådt tilbehør ellers skal det bare i en bøtte for sig og så kan man selv lægge det på.

TIP !
Skulle der være nogle vafler tilbage, så kan de varmes op dagen efter på brødristeren eller i ovnen.

Se også opskrifter på