Glutenfri vafler

med havregryn & æbler

UDSTYR

Vaffeljern og piskeris eller blender

TID

30 min.

ANTAL

4 pers.

Ingredienser til 8 stk.

—————————————

  • 300 ml plantemælk, f.eks. havredrik
  • 60 g kokosolie eller smør
  • 1 dl sirup eller sukker 
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk eddike
  • 100 g glutenfri havregryn
  • 280 g rismel eller anden glutenfri mel
  • evt 1 spsk tapiokastivelse (giver mere sprødhed)
  • evt 2 spsk knust hørfrø
  • ½ tsk. salt
  • Kokosolie eller smør til stegning
opskrift glutenfri vafler

Sådan gør du :

—————————————

1. Kom plantemælk, smeltet kokosolie, sirup, vanilje og eddike i en skål og rør godt rundt til det er samlet. Brug evt et elektrisk piskeris eller blender.

2. Tilsæt havregryn, tapiokastivelse, bagepulver, salt og de knuste hørfrø. Rør det sammen og tilsæt lidt af gangen den glutenfri mel og rør godt rundt til dejen er samlet. Lad vaffeldejen stå og hvile ca 10 min.

3. Varm vaffeljernet godt op. Smelt en lille smule smør i det og sørg for det smeltes på begge sider af jernet – brug lidt af smørret hver gang du laver en ny vaffel.

4. Hæld derefter ca 1-1,5 dl vaffeldej på det varme jern og luk det til. (mængden afhænger af dit vaffeljerns størrelse og fabrikant)

5. Bag vaflerne i ca. 3-4 min. (afhænger af hvilket vaffeljern du har) Hold øje og tag dem af når de har fået en pæn gylden farve og virker gennembagte

TIP ! Læg de færdige vafler på en rist så de ikke bliver bløde og nyd dem mens de er helt nybagte og lækre. Eller læg dem evt i en lun ovn, mens du laver resten.

 

Top dem f.eks med:

—————————————

Bagte æbler med kanel, sukker og rosmarin og flødeskum – drys med hakkede hasselnødder – se opskrift på æblerne herunder

OBS! Skulle der være nogle vafler tilbage, så kan de varmes op dagen efter på brødristeren eller i ovnen.

Bagte æbler med kanel & rosmarin

 

Ingredienser:

  • 5 madæbler (eller anden type alt efter smag – dog er madæbler rigtige gode til varme)

  • evt. 3 spsk. rørsukker afhænging af sødmen i æblerne

  • evt en kvist rosmarin
  • og er I alle voksne, så kan den også få et lille skvæt cognac eller lignende i fadet
  • smør til fad + “klatter”

  • 2 spsk kanel (eller efter smag)

Sådan gør du :

—————————————

1. Tænd oven på 175 grader.

2. Skyl æblerne – tør dem godt – fjern stilk og kernehus – skær i ca 2 cm tykke både

3. Smør et ildfast fad i passende størrelse – og fordel æbleskiverne, så de ligger spredt ud

4. Drys med kanel og evt sukker og fordel nogle smørklatter rundt omkring og nip rosmarinen i mindre stykker ud over

5. Sæt fadet med æblene i ovnen i ca 20 min ind til de er blevet bløde men stadig har lidt bid.

5. Tag dem ud og afkøl dem lidt (de kan virkeligt være brændende varme) og server med dine nybagte vafler MUMS

Får du ikke spist det hele, kan det sagtens gemmes på køl og evt spises dagen efter på skyr, brød, eller hvis der er vafler tilbage.

Se også opskrifter på