Vafler med kærnemælk

som mormor lavede dem

UDSTYR

Vaffeljern og piskeris

TID

30 min.

ANTAL

4 pers.

Ingredienser til 8 stk.

—————————————

  • 5 dl kærnemælk
  • 125 g smeltet smør
  • 3 æggeblommer 
  • 3 stiftpiskede æggehvider
  • 250 g hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk. natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • lidt revet citronskal – økologisk 
vafler med kaernemaelk

Sådan gør du :

—————————————

1. Rør mel, natron, sukker, vaniljesukker og citronskal godt sammen.

2. Pisk det smeltede smør (lillefingervarmt), kærnemælk og æggeblommer grundigt og tilsæt derefter melblandingen  – rør til det er helt uden klumper med et (elektrisk) piskeris

3. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i lige før bagningen. Sørg for at de er arbejdet godt ind i dejen, men uden at slå luften ud af dem.

4. Varm vaffeljernet godt op. Smelt en lille smule smør i det og sørg for det smeltes på begge sider af jernet – brug lidt af smørret hver gang du laver en ny vaffel.

5. Hæld derefter ca 1-1,5 dl vaffeldej på det varme jern og luk det til. (mængden afhænger af dit vaffeljerns størrelse og fabrikant)

6. Bag vaflerne i ca. 2 min. (afhænger af hvilket vaffeljern du har) Hold øje og tag dem af når de har fået en pæn gylden farve og virker gennembagte

TIP ! Læg de færdige vafler på en rist så de ikke bliver bløde og nyd dem mens de er helt nybagte og lækre. Eller læg dem evt i en lun ovn, mens du laver resten.

 

Top dem f.eks med:

—————————————

Flydende honning & friske bær
eller æblemos, syltetøj, sukker

OBS! Skulle der være nogle vafler tilbage, så kan de varmes op dagen efter på brødristeren eller i ovnen.