Sunde Vafler
med hjemmelavet nutella
UDSTYR
Vaffeljern og blender
TID
30 min.
ANTAL
4 pers.
Ingredienser til 8 stk. :
—————————————
- 4 store æg
- 140 g mandelmel
- 1 tsk. bagepulver
- 4 modne bananer
- 4 dl mælk
- 4 dl havregryn
- ½ tsk. salt
- 3 tsk. vaniljepulver
- Kokosolie til stegning
Hvis man ikke ønsker at bruge komælk, kan den udskiftes med plantemælk, f.eks. havremælk som også indeholder lidt fibre.
Sådan gør du :
—————————————
1. Kom alle ingredienserne i en skål og blend det med en stavblender til massen er ensartet. Du kan også bruge en blender eller en minihakker til opgaven.
2. Varm vaffeljernet godt op. Smelt en lille smule kokosolie i det og sørg for det smeltes på begge sider af jernet.
3. Hæld derefter 2-3 spsk vaffeldej på og luk jernet til.
4. Bag vaflerne i ca. 2 min. (afhænger af hvilket vaffeljern du har) Hold øje og tag dem af når de har fået en pæn gylden farve og virker gennembagte
Læg de færdige vafler på en rist så de ikke bliver bløde og nyd dem mens de er helt nybagte og lækre.
Top dem f.eks med:
—————————————
Super lækker hjemmelavet nutella – se opskrift herunder
Friske bær
OBS! Skulle der være nogle vafler tilbage, så kan de varmes op dagen efter på brødristeren eller i ovnen.
HJEMMELAVET NUTELLA
—————————————
Ingredienser til et lille glas :
-
200 g hasselnødder
-
4 spsk. raw kakaopulver
-
2 spsk. kokosolie
-
160 g dadler
- 1 nips salt
-
4 tsk. ahornsirup
-
1 dl mælk eller mandelmælk
Sådan gør du :
—————————————
1. Rist nødderne i ovnen ved 200 grader indtil de er gyldenbrune.
2. Kom nødderne i et rent viskestykke og rul/gnub dem heri ind til skallerne er røget af.
3. Blend nødderne – evt i en minihakker- til de bliver en cremet masse.
4. Smelt kokosolien på en pande sammen med dadlerne, til de bliver bløde.
5. Blend dadler og den smeltede kokosolie sammen med kakaopulver, salt og ahornsirup – det skal blive en ensartet masse
6. Kom 1 spsk. mælk i ad gangen i massen og rør til den ønskede konsistens opnås.
Kom din hjemmelavede nutella i en lufttæt beholder eller glas og opbevar den på køl.